Izrada poreznih prigovora i žalbi

Ukoliko Porezna uprava najavljuje ili završava nadzor nad Vašim društvom obratite nam se s povjerenjem kako bi zajednički pokušali osporiti navode Porezne uprave na temelju zakonskih odredbi, važećih sudskih presuda te rješenja koja ide u prilog konkretnoj situaciji koju Porezna uprava pokušava osporiti.
Za većinu poreznih obveznika porezni nadzor je "noćna mora". Uzrok toga je s jedne strane neuredna evidencija te nepravilno poslovanje obveznika, ali i s druge strane nedovoljna educiranost osoblja koja obavlja računovodstvene poslove i podnosi porezne prijave. U približno 70% obavljenih poreznih nadzora su utvrđene nepravilnosti.
 
Sam postupak poreznog nadzora možete vidjeti u dokumentu u prilogu!
Postoje određeni „okidači“ za Poreznu upravu prema kojoj ista bira porezne mete. Neke od okidača iznosimo u nastavku:
 
  • Zahtjev za povrat poreznih davanja,
  • Povrat PDV-a (PU polazi od činjenice da nije logično da porezni obveznik ima više ulaznih isporuka u odnosu na izlazne (s obzirom da se na ulazne usluge računa marža + troškovi rada koji također ulaze u novostvorenu vrijednost),
  • Nepravovremena i netočna predaja obrazaca – upućuje da porezni obveznik netočno i neažurno vodi knjigovodstvo,
  • Ne dostavljanje informacija i odgovora Poreznoj upravi – SNU obrasci, odgovori na razlike prema VIES isporukama i stjecanjima, nejasna obrazloženja razlike u isporukama prema PD obrascu i PDV obrascima na godišnjoj razini,
  • Dobit iz godine u godinu na granici pokrića ili nagle promjene u rezultatu poslovanja,
  • Preoblikovanje društva (spajanje, pripajanje i podjela),
  • Neuvjerljiva rezerviranja,
  • i mnogo drugih situacija koje viđamo u praksi!
Ako ste u bilo kojoj od faza gore navedenog postupka ili Vam je nadzor najavljen, obratite nam se s povjerenjem kako bi zajednički pokušali osporite navode Porezne uprave.
 
Alternativno, ukoliko smatramo da zajednički ne možemo iznijeti kvalitetne argumente na temelju kojih bi mogli izbjeći plaćanje obveza utvrđenih u obavljenom nadzoru, isto tako Vas možemo zastupati u nagodbi s Poreznom upravom.
 
 
vrh stranice