Ostale vijesti

Nova uredba EU o zaštiti osobnih podataka

30.08.2017.

Nova, puno stroža Uredba (EU) 2016/679 o zaštiti podataka podataka (General Data Protection Regulation, skraćeno GDPR) predstavlja mnoge nove izazove za tvrtke. S našom pomoći možete prilagoditi poslovanje Vaše tvrtke novim propisima na vrijeme, koristeći samo nužne resurse.

Kako se 25. svibnja 2018., datum kada GDPR stupa na snagu i postaje zakon, ubrzano približava, nekoliko zadataka vezano za primjenu propisa postaju sve više goruća pitanja. Ova uredba postavlja mnogo novih očekivanja vezano za kontrolu i obradu osobnih podataka u svim članicama Europske unije.

 

 

SME GROWTH KONFERENCIJA

04.07.2017.

U Zagrebu je krajem lipnja održana konferencija „SME Growth Market in Croatia and Slovenia“. Svrha organizacije bila predstavljanje istoimenog projekta, a glavni je organizator bila Zagrebačka burza. Također je predstavljen i model inkubatora, „Progress“. S obzirom da je SME-ovima jako otežano prikupljanje kapitala, u skladu sa MIDIF II direktivom, ZSE je odlučio predstaviti pojednostavljenu platformu za prikupljanje kapitala od strane SME-ova.

MSFI 17- Osiguranje

18.05.2017.

U zadnje vrijeme priča se o novom MSFI 17 koji je zamijenio postojeći MSFI 4 na temu Ugovori o osiguranju. U nastavku slijede kratke informacije vezano za novi MSFI 17.

MOGUĆNOST IZDAVANJA DVOJEZIČNIH RAČUNA KOD PREKOGRANIČNIH TRANSAKCIJA

16.05.2017.

U jednom od nedavno objavljenih mišljenja Porezne uprave, porezni obveznik uputio je zahtjev za mišljenjem, pozivajući se pritom na mišljenje Porezne uprave iz 2013. godine u kojem se Porezna uprava negativno izjasnila o mogućnosti izdavanja dvojezičnih izlaznih računa. Porezni obveznik istaknuo je da je neprihvatljivo da se, uz hrvatski jezik, račun ne može izdati i na nekom drugom jeziku, sukladno tome kako je dogovoreno s kupcem.
U nastavku možete pronaći odgovor Porezne uprave i naš komentar.
vrh stranice